(Fotoserie) Zo ging het arrestatieteam te werk in Warffum

Warffum – Tien onopvallende politiewagens vlogen woensdagavond met toeters en bellen door Noord Nederland. Bestemming: de Westervalge in Warffum waar een 55-jarige man agenten had bedreigd en mogelijk in het bezit was van een vuurwapen.

Omkleden doen de teamleden ter plekke

Bij vuurwapengevaarlijke verdachten neemt de politie geen halve maatregelen. Een Ondersteuningsgroep/Arrestatie-eenheid van de politie stelde op de Westervalge op om een plan van aanpak te maken en zich om te kleden. Enkele teamleden stelden zich in de omgeving van de woning op om deze in de gaten te houden.t

De Dienst Speciale Interventies onderweg naar de woning

Ondertussen waren meer snelle politievoertuigen onderweg naar Warffum. De Dienst Speciale Interventies, in de volksmond ook wel het arrestatieteam of antiterreureenheid, is een samenwerking van de politie en het korps mariniers. Alleen de beste en meest fitte mannen (er zitten geen vrouwen bij het team) worden geselecteerd.

Netjes aanbellen is er bij dergelijke acties vaak niet bij

Een zestal tot de tand gewapende agenten trok na een korte voorbereiding naar de woning. Ondertussen werd een paar straten verderop een man staande gehouden die mogelijk bekende was van de aangehouden man.

In de woning werd de 55-jarige man aangetroffen en aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van agenten en mogelijk verboden wapenbezit.

Leden en kentekens van het arrestatieteam zijn uit veiligheidsoverwegingen onherkenbaar gemaakt

In de woning is door de politie onderzoek gedaan naar het mogelijke vuurwapen. Het is niet bekend of deze ook is aangetroffen.

Volgens buurtbewoners is de man vaker in aanraking geweest met de politie.