Fotoserie: storm trekt over Het Hogeland

Het Hogeland – Flinke wind, neerslag en hoge waterstanden waren de ingrediënten voor een onstuimige dag op Het Hogeland. Vooral de haven van Lauwersoog kreeg het zwaar te verduren.

Omgevallen boom

Vlak voor het middaguur begaf een boom langs de Wierumerschouwsterweg bij Adorp het. Gemeentemedewerkers hebben de boom opgeruimd en nog een tweede boom uit voorzorg gekapt.

Medewerkers van de gemeente Westerkwartier aan het werk

Haven Lauwersoog onder water

Zoals wel vaker bij springtij stond ook vanmiddag een deel van de haven van Lauwersoog weer onder water. Ondernemers plaatsten uit voorzorg zandzakken voor alle deuren en kieren, om te voorkomen dat het water naar binnen zou lopen.

Pas bij de blauwe boot begint het water normaal gesproken

Dijken weer vol piepschuim en rommel

Helaas bracht de harde wind ook veel rommel met zich mee, waarvan het meeste afkomstig is uit containers van de MSC Zoe.

De dijken liggen weer bezaaid met piepschuim en plastic

Lekker uitwaaien

Op de dijk kwamen windstoten tot 100km/h voor. Ideaal om je hoofd even helemaal leeg te maken

Deel van zeecontainer aangespoeld bij Den Andel

Boven Den Andel is een deel van een zeecontainer gevonden. Het gevaarte spoelde aan op de zeedijk tussen Noordpolderzijl en Den Andel.

Politie helpt mee vanuit de lucht

Een politiehelikopter heeft dinsdagmiddag een rondje over de dijken in Noord Nederland gevlogen.

Containers binnengehaald in de haven

Bos Marine Services heeft twee container van de Noordzee gehaald en naar Lauwersoog gebracht. Dat ging niet zonder slag of stoot: een sleepkabel raakte onderweg los. Een van de bergers sprong in de ijskoude Waddenzee om de kabel weer vast te maken, waarna de combinatie verder voer richting de haven. Een hijskraan heeft de containers uit het water gevist.

Onder toeziend oog van de KNRM werden de containers de haven binnengebracht