Flinke hennepkwekerij gevonden in schuur Ezinge

Ezinge – Dankzij een anonieme tip heeft de politie dinsdagmorgen een hennepkwekerij op kunnen rollen aan de Oldijk in Ezinge. De kwekerij bevond zich in een boerenschuur. 

De politie heeft een man uit Amsterdam aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de hennepkweek. Of hij ook de eigenaar van de schuur is, is niet bekend. In de schuur werden naar schatting 1000 hennepplanten aangetroffen.

Jans Pepping van Enexis gaf aan dat de schuur ‘redelijk professioneel’ was ingericht, maar noemt alle kwekerijen amateuristisch. “Enexis komt voor de veiligheid van de hulpdiensten. Er hangen allemaal losse elektriciteitsdraden en dat is erg gevaarlijk.” Volgens hem is het risico op brand in dergelijke kwekerijen groot. De elektriciteit en water zijn naar alle waarschijnlijkheid illegaal afgetapt. “Enexis gaat de schade verhalen.”

De planten staan verdeeld over twee ruimtes in het pand. De ontmanteling van de kwekerij zal dinsdagmiddag plaatsvinden. De politie is een onderzoek gestart. Omdat er in het pand meerdere huisdieren zijn aangetroffen is de dierenambulance ingeschakeld.