Flink wat zon en zacht, vanaf zondag koeler

Het Hogeland – We profiteren nog even van het hoog Irmelin met deze vrijdag en zaterdag prachtig en erg zacht lenteweer. Vanaf zondag krijgt de aanvoer een noordelijke component en wordt het een stuk koeler, maar eerst nog wel droog met de zon er ook nog bij. Vanaf dinsdag wordt het natter en guurder.

Vrijdag: Flink wat zon, weinig wind en ca. 15 graden. In de nacht ca. 5 graden en kans op mist.

Zaterdag: Eerst kans op mist, vervolgens flink wat zon bij een matige naar west draaiende wind, kracht 3 tot 4, en met tot zo’n 17 graden erg zacht. Er ontwikkelen zich in de loop van de dag stapelwolken en heel ,lokaal kan zich daaruit een bui ontwikkelen . In de avond en nacht toenemende bewolking bij zo’n graad of 5 als minimum.

Zondag: De bewolking trekt naar het zuiden weg en de zon komt er weer bij. Bij een matige noordelijke wind, kracht 4, wordt het misschien nog net 10 graden. In de nacht zakt het kwik naar rond het vriespunt.

Verdere vooruitzichten: Maandag droog en de zon erbij, maar aan de koele kant en langs de kust kans op bewolking vanaf zee. Vanaf dinsdag guurder en natter met overdag een graad of 8 en in de nachten kans op vorst.