Frisse week met woensdag regen

We zien deze week een weerbeeld van hogedruk ten zuidwesten van ons en lagedrukgebieden die over Scandinavië naar het zuidoosten trekken. Dat geeft bij ons een westelijke tot noordwestelijke stroming bij temperaturen die rond of iets onder normaal zijn (een graad of 12 is normaal voor de tijd vh jaar).  De neerslag blijft meest beperkt tot wat buien met de zon tussendoor, maar woensdag is het kil, grijs en valt er regen van betekenis.

Dinsdag:

Het wordt een graad of 12 bij vrij veel bewolking en kans op een lokale bui, tussendoor ook de zon. De wind zit tussen west en noordwest en is matig boven land (kracht 4) tot (vrij) krachtig langs de kust, kracht 5 tot 6. In de nacht een graad of  8.

Woensdag:

Het is grijs en er zijn perioden met regen bij een kille 9 graden en een stevige westenwind, kracht 5 tot 6. Later in de middag droger en kans op een opklaring, maar ook dan nog kans op een bui. In de nacht ca. 7 graden.

Verdere vooruitzichten:

Donderdag kans op enkele buien, mogelijk met hagel en ca. 11 graden en ook daarna aanhoudend wisselvallig en aan de koele kant.