FC LEO moet buigen voor Wykels Hallum

LEENS – FC LEO heeft zaterdag in eigen huis opgenomen tegen het Friese Wykels Hallum. De gasten waren duidelijk een klasse beter dan LEO wat zich vertaalde in een 0-6 verlies.

Het was voor trainer Klaas van der Ploeg nog een hele klus om 11 spelers op het veld te krijgen. Door het uitvallen van spelmaker Stan Buikema en diverse andere vaste waarden speelden er twee A junioren en spelers van het tweede elftal mee. De wedstrijd stond een paar weken geleden al op het programma maar werd toen vijf minuten voor aanvang afgelast door de scheidsrechter. Het veld was zaterdag 10x beter, aldus de trainer van Wykels. Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Johan Cruijff.

Direct na de aftrap was er al een grote kans voor de gasten. Na iets meer dan een minuut spelen stond Wykels ook al op een 0-1 voorsprong. Een schot van Pieter Dijkstra net buiten bereik van keeper Marco Wichers deed het net opbollen. Tien minuten later stond de 0-2 al op het bord door een goal van Gwen Dijkstra. Gwen Dijkstra, geen familie van de eerdere goalmaker, zou in deze wedstrijd in totaal vier keer scoren. Een speler van de uitpartij had een bijzonder goede worp en kon een ingooi voor het doel terecht laten komen. In deze wedstrijd was het niet de hoeveelheid regen dat parten speelde maar de zon maakte het de keepers lastig. Een op het oog makkelijk te pakken lijkende terug-kop-bal nekte bijna doelman Wichers van LEO. Hij kon de bal nog net over zijn doel heen tikken. Die actie was ook de aanleiding voor het derde doelpunt van Wykels. De gratis hoekschop voor Wykels werd door Gwen Dijkstra in het doel gekopt. Gwen Dijkstra scoorde nog één keer in de eerste helft, wat een zuivere hattrick betekende. Hallum liet LEO weinig voetballen in de eerste helft. Het waren vooral de gasten die in balbezit waren. Pas tegen het einde van de eerste helft was LEO wat actiever op de helft van Wykels. Ze kregen twee corners mee maar wisten niet te scoren.

In de tweede helft was het nog steeds Wykels dat het spel bepaalde maar wel in mindere mate dan in de eerste 45 minuten. Bij Wykels speelt de 30 jarige Jurjen Bosch die een verleden heeft bij ONS Sneek en Cambuur Leeuwarden. Dat hij op hoger niveau heeft gespeeld was goed te zien aan zijn spel. Hij zette geen stap teveel en deed alles met voorbedachten rade. Marco Wichers van LEO was in de tweede helft een paar keer belangrijk met goede reflexen en reddingen. ‘Pas’ na 75 minuten spelen scoorde Gwen Dijkstra zijn vierde doelpunt. Hij kreeg een schot van de eveneens goed spelende Pieter Dijkstra tegen zich aan waarna de bal in het doel belandde. Enkele minuten later maakte Pieter Dijkstra dan alsnog zijn verdiende doelpunt. Na een goede loopactie liep hij om de doelman van LEO heen en maakte het rustig af. Het laatste kwartier werd er niet meer gescoord. De scheidsrechter van dienst kreeg na afloop van alle kanten complimenten. Hij was op geen fout te bespeuren en was zowel verbaal als non verbaal duidelijk naar iedereen toe. Door het winnen van deze wedstrijd pakte Wykels Hallum verdiend de periode titel.

FC LEO – S.V. Wykels Hallum: 0-6 (0-4). 1. P. Dijkstra (0-1), 12. G. Dijkstra (0-2), 18. G. Dijkstra (0-3), 35. G. Dijkstra (0-4), 74. G. Dijkstra (0-5) en 77. P. Dijkstra (0-6). Scheidsrechter: J. Meint uit Grootegast.

FC LEO: Wichers; Johnny Zuidema, Rispens, Kadijk, M. Van der Klei; Smit (83. Fledderman), Veenwijk, R. Van der Klei, Rozema (75. Tuma); Kolkena en E. Zuidema.

S.V. Wykels Hallum: Louwerens; K. Dijkstra (85. Koolhof), S. De Vries, Ten Cate, Wiersma; Bjorn Dijkstra (85. Vlasman), Eise de Vries, Niemarkt; Gwen Dijkstra, Pieter Dijkstra en Jurjen Bosch (80. Yska).

Foto’s en verslag Ingmar Vos / 112 Hogeland en Ommelander Courant

DSC_0470 DSC_0476 DSC_0483 DSC_0500 DSC_0540