Eventjes wat minder zacht, vanaf vrijdag kans op golden raand

Het hoog Dorit trekt oostelijk weg en wordt bedankt voor de bewezen diensten. Afgelopen nacht trok een zwak koufront over met 1 mm regen. We zitten nu in wat minder, maar nog steeds erg zachte lucht met zo’n 9 graden overdag bij licht wisselvallig weer. De komende dagen gaat opnieuw een hoog opbouwen in onze omgeving en die lijkt zo vanaf vrijdag weer prachtige lentedagen te gaan geven met opnieuw temperaturen ruim boven de 10 graden! Wel een addertje onder het gras: de mistkansen nemen dan ook toe.

Dinsdag: Naast zon ook bewolking en lokaal kan een bui vallen bij ca. 9 graden en een matige tot vrij krachtige zuidwesten- tot westenwind, kracht 4 tot 5. In de nacht droog en een graad of 4 als minimum.

Woensdag: Veel bewolking en met name in de noordelijke helft van de provincie in de middag kans op wat lichte regen bij een graad of 10 en een matige zuidwestenwind, kracht 4. In de nacht een graad of 5.

Donderdag: Een graad of 12 bij wisselend bewolkt weer en een matige matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 3 tot 4.

Verdere vooruitzichten: Een hoog bouwt zich verder op boven onze omgeving en zorgt voor zacht, rustig en droog weer. Wel zijn er mistkansen, maar als de zon goed doorbreekt weer echte golden raand dagen en kunnen de temperaturen oplopen richting de 14 graden.