Eenrum wint knotsgekke derby van Kloosterburen

KLOOSTERBUREN – VV Kloosterburen heeft het zondag in eigen huis opgenomen tegen streekgenoot VV Eenrum. De Eenrummers keerden na een knotsgekke derby met een 3-4 overwinning weer naar huis.

Spelers gaven letterlijk alles voor de winst, helemaal toen de stand op 3-3 kwam te staan. De wedstrijd kon een echte derby genoemd worden, alles zat er in. De arbiter trok maar liefst elf keer de gele en twee keer een rode kaart. Één van de Kloosterbuurders moest per ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis en de wedstrijd kende bijna 10 minuten blessuretijd. Kortom een hoge amusementswaarde voor de toeschouwers.

Snelle voorsprong

Al na 11 minuten stond Eenrum op een 0-3 voorsprong door goals van Adem Secer en verdediger Merlijn Harsema. De eerste helft ging vervolgens gelijk op en Kloosterburen mocht nog aantreden voor een penalty, die werd gemist.

In de tweede helft werd de wedstrijd pas écht een wedstrijd. Eenrum moest verder met negen man door rode kaarten van Nick Rijzinga en doelpuntenmaker Merlijn Harsema waar Kloosterburen van wist te profiteren. In de overtal situatie werd de stand door doelpunten van Peter Reitsma en derde elftal speler Serge Martini. Ondanks de twee spelers meer wist Kloosterburen de drie punten niet op het eigen sportpark te houden. Stef(an) van der Woude wist via een counter de stand op 3-4 te zetten. Eenrum hoefde hierna ‘alleen’ nog maar even de Kloosterbuurders af te stoppen. In de bijna tien minuten durende blessuretijd leek Kloosterburen de 4-4 nog te scoren, maar de poging werd van de doellijn gehaald.

Foto: Hans Oorebeek / Facebook