Eenrum wint in beladen duel van Bellingwolde

EENRUM – VV Eenrum heeft het zondagmiddag in eigen huis opgenomen tegen het hoger geplaatste Bellingwolde. Een sportieve wedstrijd was het niet. De grensrechter en twee spelers van Bellingwolde moesten het veld voortijdig verlaten. Eenrum won uiteindelijk met 2-1. 

Beide ploegen hadden te kampen met ziekte en blessures. Zo was bij Eenrum Tim Veenstra nog steeds afwezig en ook bij Bellingwolde miste er diverse basisspelers. Niet alleen miste Bellingwolde meerdere basisspelers, ook hun trainer was niet van de partij. Door eerdere incidenten in wedstrijden tegen onder andere Haren hadden de gasten een puntenmindering gekregen. Ook in deze wedstrijd zou blijken dat de gasten geen lieverdjes zijn. De eerste kans was voor Bellingwolde na een hoekschop. Ondanks dat was de bal voor het overgrote deel op de helft van Oost Groningers. Al vroeg in de wedstrijd was keeper Anton Brontsema van levensbelang voor Eenrum. Hij won een één op één duel van aanvoerder Jan Bahlmann. De rebound werd in het zijnet geschoten. Vijf minuten later kwam Bas Ubels van Bellingwolde oog in oog met Brontsema. Weer was de keeper attent en pakte hij de bal goed. De scheidsrechter hield het spel goed onder controle en floot overtredingen strak af. Bram Musters was na een dikke twintig minuten spelen dichtbij een doelpunt. Keeper Thomas Klungel lag goed in de weg. De openingstreffer werd gemaakt door Michel Maggi. Na een goede balovername van Merlijn Harsema kwam hij oog in oog met de keeper van de gasten. Hij bleef koel en schoot de bal in het net. Tijdens zijn schot werd hij nog hard getrapt door een verdediger.

Vechtvoetbal

De irritaties bij Bellingwolde werden groter en uitten zich in harde tackels. Ook de harde kern van de supporters, die bij andere wedstrijden al voor de nodige problemen hadden gezorgd, bemoeiden zich vaak met situaties in en om het veld. Twee spelers van Eenrum hadden beide de intentie de bal te spelen en gleden beide tegelijk in op Jan Bahlmann van Bellingwolde. Sigmar van der Tuuk kreeg hier geel voor. Iets later kreeg Justin Esman hard een bal in zijn gezicht met een bloedneus tot gevolg. Beide teams kregen in het begin van de tweede helft grote kansen. Het was Eenrum dat de tweede goal maakte, dachten ze. De goal werd door een vlagsignaal van de assistent scheidsrechter afgekeurd. Bas Ubels van Bellingwolde kreeg door een smerige tackel op Merlijn Harsema zijn eerste van twee gele kaarten. Kris Eze van Eenrum was niet veel later aan de beurt nadat hij Jan Bahlmann van een scoringskans afhield, met een penalty tot gevolg. Michel IJzer van de gasten bleef koel en schoot de bal in de linkeronderhoek. Keeper Anton Brontsema zat nog aan de bal maar kwam net te kort. Jeffry van der Veen probeerde Sigmar van der Tuuk zijn tweede kaart aan te smeren door veel te laat naar de grond te gaan, maar arbiter Van Ittersum trapte er niet in en liet doorspelen. Aanvoerder Matheüs Nubé van Eenrum haalde na dik een half uur spelen de bal van de doellijn. Niet veel later was Brontsema weer erg belangrijk voor Eenrum.

Drie maal rood

Na een goede diepe bal van Bram Musters op Michel Maggi kwam hij in scoringspositie. En scoren deed hij ook. De grensrechter stond met zijn vlag omhoog voor buitenspel maar de arbiter wou er niks van weten. Scheidsrechter Van Ittersum had goed geoordeeld bleek na afloop van de wedstrijd. Jesse Schaap van Eenrum liep op de assistent scheidsrechter van Bellingwolde af waarna hij een trap in zijn edele deel kreeg van de grensrechter, die met een rode kaart het veld moest verlaten. Keeper Thomas Klungel mocht ook het veld verlaten omdat hij de scheidsrechter duwde. Inmiddels lag Schaap kreunend van de pijn op de grond. Bij Bellingwolde was er gelukkig wel iemand zo verstandig om de groep bij de scheidsrechter weg te halen. De trap was zo hard geweest dat Jesse Schaap de wedstrijd niet af kon maken. Een veldspeler moest de keepers positie overnemen van de van het veld gestuurde Thomas Klungel. Een kleine acht minuten later mocht ook Bas Ubels van Bellingwolde gaan douchen. Door een domme overtreding op Sigmar van der Tuuk kreeg hij zijn tweede gele kaart. Eenrum probeerde de voorsprong nog te vergroten maar kwam niet meer tot scoren. De drie punten werden terecht in Eenrum gehouden.

Foto’s en verslag Ingmar Vos / 112 Hogeland

DSC_8192 DSC_8206 DSC_8211 DSC_8214 DSC_8244