Eenrum sleept punt binnen tegen HFC’15

 

Eenrum heeft het zondagmiddag op het eigen sportpark opgenomen tegen HFC uit Hoogkerk. Enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter maakten het voor de toeschouwers een prima wedstrijd. De eindstand werd 1-1.

 

De heenwedstrijd werd in Hoogkerk gespeeld, maar was voor Eenrum eigenlijk de thuiswedstrijd. Dit zorgde zondag bij de scheidsrechter ook voor verwarring. Hij was namelijk naar Hoogkerk gereden omdat Hoogkerk ‘thuis’ speelde. De wedstrijd begon een kwartier later wat door het mooie weer eigenlijk niemand erg vond. Het als nummer twee geklasseerde HFC had in eigen huis de nodige moeite met Eenrum en haalde ook daar maar één punt uit het duel. De eerste grote kans was voor Jesse Schaap namens Eenrum. Hij ontving een lange bal en kwam oog in oog met de uit zijn doel gekomen keeper. Schaap had wat moeite met het controleren van de bal waardoor dit een makkelijke prooi was voor de keeper. Een nietsvermoedende aanval van HFC liep voor de gastheren slecht af. Merlijn Harsema speelde met zijn sliding keurig de bal weg voor de voeten van zijn tegenstander. De scheidsrechter interpreteerde de actie anders en gaf de gasten een penalty. Marijn Scheltens benutte de makkelijk verkregen penalty. Eenrum aasde de rest van de eerste helft op de gelijkmaker, maar scoorde deze pas laat in de tweede helft. Ondanks het felle spel van beide ploegen was het een leuke wedstrijd om te zien. Beide ploegen leverden veel strijd en gingen vol voor de bal. Matheüs Nubé, Jesse Schaap en Bram Musters probeerden na een klein halfuur spelen met mooi combinatievoetbal in de buurt te komen van het HFC goal. De keeper van HFC was alert en pakte de bal makkelijk.

In vergelijking met de tweede helft was de eerste helft slaapverwekkend te noemen. Ook in de tweede helft was Eenrum diverse malen erg gevaarlijk, niet alleen met schietkansen. Sigmar van der Tuuk was de eerste speler die een gele kaart ontving van scheidsrechter Hansen. Frank Volkers was namens HFC ook dichtbij een doelpunt. Hij raakte de bal echter veel te laag waardoor deze meters over het doel heen zeilde. Enkele minuten later pleegde Marijn Scheltens van HFC een aanslag op de enkels van Mark Balk. Scheltens kwam goed weg met slechts een gele kaart. De assistent scheidsrechter van Eenrum liet iets te duidelijk merken het niet eens te zijn met de beslissing van de arbiter. Die was hier niet van gediend en stuurde zijn assistent weg.

Slotminuten

In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het eigenlijk pas echt een wedstrijd. Bram Musters waagde een schot, dat net over het doel heen vloog. Iets later probeerde ook Dorian Disse van Eenrum de bal tussen de palen te krijgen. Zijn schot werd door een verdediger tegengehouden, met de hand. De scheidsrechter zag dit en gaf Eenrum een penalty mee. Tim Roelink hield de rust en schoot de bal hard, net onder de lat het doel in. Merlijn Harsema, die in de eerste helft een penalty ‘veroorzaakte’, haalde kort voor tijd een gevaarlijke aanval van HFC er uit met een (opnieuw) prima sliding. Musters van Eenrum werd doordat hij de bal na een fluitsignaal wegschoot met een gele kaart bestraft. Ook Jarno Vogel werd met geel bestraft voor een ‘overtreding’. Nog geen minuut later kreeg Vogel van HFC zijn tweede onterechte gele kaart, wat betekende dat hij mocht gaan douchen. Al met al kan Eenrum tevreden zijn met het behaalde punt.

* VV Eenrum – HFC’15: 1-1 (0-1). 11. Marijn Scheltens (0-1) en 87. Tim Roelink (1-1). Scheidsrechter: M. Hansen uit Haren Gn. Gele kaarten: Van der Tuuk, Musters (Eenrum), Scheltens en Vogel (HFC). Rode kaart: Vogel (HFC).

Eenrum: Brontsema; Balk, Harsema, Van der Woude, Lindenbergh; Eze, Van der Tuuk (63. Roelink), Musters, Schaap (75. Snijder), Nubé; Disse (88. Hamminga).

HFC: Hof; Van Donderen, Vogel, De Jong, Dijken; Ypema (76. De Lange), Scheltens, Volkers; Wobbes, Tel en Hornebeek.

Tekst en foto’s Ingmar Vos / 112 Hogeland en video TV / VV Eenrum

10-04-16 HFC ’15-Eenrum in Eenrum

met filmpjes bestemd voor www.vveenrum.nl

DSC_2232 DSC_2233 DSC_2234 DSC_2237 DSC_2241 DSC_2243 DSC_2193 DSC_2205 DSC_2220 DSC_2222 DSC_2226 DSC_2230