Eenrum maakt zich op voor springend paasweekend

Eenrum – Zaterdagmiddag, de dag voor Pasen, zal in Eenrum de twintigste editie van het jaarlijkse festijn SpringEenrum van start gaan. Voorafgaand aan de Ainrommer Oavend zaterdagavond zal er zaterdagmiddag een kindermiddag zijn.

In de feesttent op het evenemententerrein aan de Aagtstweg vindt het kinderfeest plaats. Enkele ouders kregen het idee om een kinderdisco te organiseren aangezien er voor de kinderen ‘s avonds geen plek is. Aldus voorzitter Thomas Benes waren er geen bezwaren: ”De tent staat er immers toch al en omdat de grootste zaken al op vrijdag geregeld worden, hadden wij geen bezwaren”.

Leerlingen van groep één tot en met groep acht zijn zaterdag vanaf 14:00 uur welkom in de tent om te komen feesten. Voor mensen die geen lid zijn van de VVV bedraagt de entree €1,-.

Ainrommer Oavend

‘s avonds gaat het dan echt los. De Ainrommer Oavond wordt dan voor het derde jaar op rij georganiseerd. En dat de avond in populariteit stijgend is, is te merken aan de kaartverkoop. ”Kaarten voor de Ainrommer Oavend worden meer verkocht dan voorgaande jaren!”, zegt de voorzitter. Naast de normale kaarten zijn er dit jaar ook weer combikaarten te verkrijgen. Zodoende krijgen mensen zowel zaterdag- als zondagavond toegang tot de feesttent.

De avond zal, inmiddels traditioneel, worden geopend door feestband Butterfly. Zij zullen ook de laatste uren voor de muzikale begeleiding zorgen zodat iedereen de heupen flink kan losgooien. Daarnaast zal de avond gevuld worden door een nieuw dweilorkest: De Ùtlopers uit het Friese Sneek.Verder komt Gré Parelmoer ons vergezellen. Deze duizendpoot zal aan de tent op zijn kop zetten samen met haar typetjes, grappen en grollen. Tenslotte wordt de avond compleet met de komst van het Ainrommer shantykoor. Zij zullen verschillende bekende liederen ter gehore brengen, waardoor iedereen goed mee kan zingen.

Verder komt Gré Parelmoer ons vergezellen. Deze duizendpoot zal aan de tent op zijn kop zetten samen met haar typetjes, grappen en grollen. Tenslotte wordt de avond compleet met de komst van het Ainrommer shantykoor. Zij zullen verschillende bekende liederen ter gehore brengen, waardoor iedereen goed mee kan zingen.

Frans Duijts

Dat het zondagavond een groot feest zal worden mag wel duidelijk zijn. Het bestuur heeft volkszanger Frans Duijts weten te strikken om er een groot feest van te maken. Samen met Frans zullen ook coverband PPM Band, feestact Het Feestteam en stoere jongens The Dirty Daddies het podium betreden.

Combikaarten zijn te koop voor €25,00 bij Brood en Kado (Eenrum), Café/Cafetaria Eendrum (Eenrum), Sporthuis Winsum en Marskramer (Leens). Ook zijn hier losse kaarten verkrijgbaar voor de zondag (€19,00). Kaarten voor de Ainrommer Oavond (€10,00) zijn alleen verkrijgbaar in Eenrum.

Foto: Ingmar Vos/112 Hogeland.