Eenrum deelt de punten met Pekelder Boys

Eenrum heeft zondag in eigen huis gelijk gespeeld tegen Pekelder Boys uit Nieuwe Pekela. De ploeg uit Eenrum wil zich graag handhaven in de 4e klasse een moet daarom in dit soort duels de punten pakken.

Ondanks de goede gedragsregels bij Eenrum was er zondag een waarnemer van de KNVB aanwezig om te controleren of alle regels met betrekking tot alcohol en achter de omheining staan werden nageleefd. Dat laatste was niet het geval; een trouwe Eenrum-hond die elke thuiswedstrijd aanwezig is werd door de arbiter uit Haren achter de omheining gezet. Het elftal van Eenrum begon steeds meer vorm te krijgen door het terugkeren van geblesseerde en geschorste spelers. Zo waren Siebrand Solinger en Tim Veenstra weer van de partij zondag. Voor aanvang van de wedstrijd schoot pupil van de week Jesse de bal achter keeper Robbert Zuur. Het zou het enige doelpunt in de wedstrijd worden. De eerste échte kans was voor Solinger. Zijn inzet ging net voor het doel langs. Al vroeg in de wedstrijd werd duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. De teams gunden elkaar geen vierkante meter en er werd soms hard verdedigd. Na een kleine 20 minuten viel dan ook de eerste kaart. Matheüs Nubé tikte op ongelukkige wijze zijn tegenstander naar de grond. Net als voorgaande wedstrijden was ook keeper Anton Brontsema van Eenrum belangrijk voor zijn team door diverse belangrijke reddingen te verrichten. Goed combinatievoetbal tussen de Eenrummers Schaap, Maggi en Lindenbergh werd niet beloond met een doelpunt. Ook Pekelder Boys was in de eerste helft diverse malen dichtbij een doelpunt, vooral uit doodspel situaties. Lindenbergh van Eenrum was het dichtste bij een doelpunt nadat de keeper uit Pekela de bal tegen zijn rug schoot.

 

Waar de eerste helft niet om aan te zien was, was er in de tweede helft al wat meer actie. Na dik vijf minuten kreeg Pekelder Boys een enorme kans. Vanaf een meter of vijf wist de schutter de bal over het doel van Bronstema te krijgen. De grootste kans voor Eenrum was na dik 10 minuten in de tweede helft. Een goede combinatie tussen Solinger, Maggi en Nubé lag ten grondslag aan een schot voor Matheüs Nubé. Hij raakte de bal echter te laag waardoor deze net over het doel heen vloog. De volgende kaart was voor een Pekelaar. Hij kwam te laat met zijn tackel op Kris Eze en moest daar de gevolgen van inzien. De volgende grote kans namens Eenrum was voor Bram Musters. Na een prachtige pass van Solinger schoot hij op doel. De keeper was attent en pakte de bal goed. Niet veel later scoorde Eric Burema van Pekelder Boys. Hij had echter een overtreding gemaakt en dus werd het doelpunt afgekeurd. Burema was het niet eens met de beslissing en liet dat in woord en gebaar merken, waarna hij een gele kaart ontving. Diverse aanvallen van Eenrum (en Pekelder Boys) werden door de vlaggenisten afgevlagd wegens ‘buitenspel’. Echter was er in geen van de afgevlagde aanvallen sprake van buitenspel wat voor de nodige irritatie zorgde. Acht minuten voor tijd werd er nogmaals een doelpunt van Pekelder Boys afgekeurd. Ditmaal wegens buitenspel, wat wel terecht werd afgefloten. Tim Veenstra van Eenrum maakte een kwartier voor tijd zijn rentree na 2 maanden uit de roulering te zijn geweest door een blessure. De trainer van Pekelder Boys was het niet eens met een niet afgevlagde aanval van Eenrum, wat in zijn ogen wél buitenspel was. Hij liet dit op een normale manier merken aan de arbiter, die niet gediend was van commentaar. Tot verbazing van velen werd de trainer twee minuten voor tijd met rood achter het hek gezet. Eenrum kan tevreden zijn met het behaalde punt, al had er meer ingezet. Door het gelijke spel blijft het spannend in de onderste regionen van de 4e klasse zondag.

* VV Eenrum – Pekelder Boys: 0-0 (0-0). Scheidsrechter: A. Pot uit Haren Gn. Gele kaarten: Nubé (Eenrum), Schreuder en Burema (beiden Pekelder Boys). Rode kaart: De Vries (Pekelder Boys).

Eenrum: Brontsema; Balk (76. Veenstra), Harsema, Van der Woude, Lindenbergh; Solinger, Eze, Musters (70. Roelink), Schaap, Nubé; Maggi (90. Snijder).

Pekelder Boys: Zuur; Pienter, Roelfsema, Meyer, Lammerts; W. Schreuder, Abee, M. Schreuder; Vonk, Kuiper (81. Becker) en Burema.

Foto’s en verslag Ingmar Vos / 112 Hogeland en video TV / VV Eenrum

17-04-16 Eenrum-Pekelder Boys

met filmpjes bestemd voor www.vveenrum.nl

24/04/17 VV Eenrum - Pekelder Boys 24/04/17 VV Eenrum - Pekelder BoysDSC_2550 24/04/17 VV Eenrum - Pekelder Boys 24/04/17 VV Eenrum - Pekelder Boys 24/04/17 VV Eenrum - Pekelder Boys 24/04/17 VV Eenrum - Pekelder Boys 24/04/17 VV Eenrum - Pekelder Boys