Echt herfstweer op komst

Deze vrijdag en een groot deel van de zaterdag profiteren we, met rustig en meest droog weer, van het kleine hoog Wiete. Zaterdag zo aan het eind van de middag gaat het regenen en kort even flink waaien, in de avond en nacht dan buien en ook op de zondag, naast de zon, enkele buien. Volgende week meest droog, maar fris en kans op mist in nacht en ochtend.

Vandaag vrijdag:
Bij een matige zuid- tot zuidwestenwind, kracht 3 , meest droog op lokaal wat gemiegel na bij een graad of 11. Er is verder veel bewolking, maar de zon kan er later her en der nog wel even doorheen komen. In de nacht een graad of 5.

Zaterdag:
Tot het eind van de middag meest droog bij een afwisseling van wat zon en wolken bij een meest matige zuidoostelijke wind, kracht 4. Aan het eind van de middag loopt de temperatuur op naar ca. 14 graden en gaan er buien vallen en trekt de wind, die naar het westen draait, even flink aan tot kracht 6, met flinke windvlagen tot zo’n 65 km/u. De wind neemt in de loop van de avond weer af. In de nacht trekt een gebied met buiige regen over bij ca. 8 graden.

Zondag:
In de ochtend veel bewolking en buien, in de middag minder buien en tussendoor de zon bij een graad of 10 en een matige westenwind, kracht 3.

Verdere vooruitzichten:
Meest droog bij perioden met zon (wel kans op mist in nacht en ochtend) en fris met overdag een graad of 9 tot 10 en in de nachten richting het vriespunt, zeker bij de grond.