Duizenden mensen nemen deel aan fakkeltocht Groningen

Groningen – Meer dan 4000 mensen hebben gisteravond meegelopen met de fakkeltocht in Groningen. Die werd voor de derde keer gehouden om te protesteren tegen het gaswinningsbeleid.

Naast gewone burgers liepen ook cabaretiers Freek de Jonge en Bert Visscher mee aan de tocht. Ook wethouder van De Marne Kor Berghuis was van de partij: ”Indrukwekkend om met duizenden mensen met fakkels als een lange sliert door de stad te lopen.”

Ook burgemeester Den Oudsten van Groningen was aanwezig. Tegen Dagblad van het Noorden zei hij: ”Dit is het moment, vlak voor de verkiezingen. Nu moet je iets doen. Reken maar dat dit impact heeft, ook in Den Haag. Ik bespeur daar het gevoel dat men een soort ereschuld heeft jegens Groningen.’’

Tot onvrede van vele mensen sprak Mark Rutte zich bij de TV Show Jinek uit over de gaswinning in Groningen. Hij vond dat het wel netjes gaat nu. 

De tocht was ondanks de kou toch verwarmend. De Groningers hopen dat er zo wat meer aandacht komt voor de gevolgen van de gaswinning. De Groninger Bodem Beweging had de tocht georganiseerd en mag spreken van een succes.

Foto’s: Sander Smit / Eemskrant