Droog, rustig, beetje saai weer – Weersverwachting

We liggen onder invloed van het hoog Wolfgang met de kern boven Zuidoost-Europa. Het is daardoor rustig en droog weer met vooral in de ochtenden mist/bewolking die hardnekkig kan zijn, maar de zon kan af en toe doorbreken. In de nacht naar zaterdag kan het licht vriezen, in het weekend dan wat zachter door een (zuid)westenwind. Na het weekend weer wat kouder met kans op lichte vorst in de nacht, maar ook grotere mistkansen.

Vandaag vrijdag:
Af en toe de zon bij een graad of 5 bij een zwakke tot matige zuiden- tot zuidoostenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht temperaturen rond het vriespunt tot lichte vorst en kans op mist.

Zaterdag:
Een frisse start met kans op mist, maar de zon kan er nog even bijkomen. De wind is gedraaid naar zuidwest en is meest matig, kracht 3, bij ca. 6 graden. In de middag neemt de bewolking toe en kan het in de avond/nacht wat miegeln. De minimumtemperatuur ligt rond de 4 graden.

Zondag:
Er is veel bewolking, maar het is droog bij een graad of 6 en een zwakke tot matige westenwind, kracht 2 tot 3.

Verdere vooruitzichten:
Droog, rustig en vrij fris met kans op lichte vorst in de nacht. Na woensdag is de verwachting zeer onzeker/spannend, maar daar komen we maandag op terug