Droog maar koud weer – Weersverwachting

Het hogedrukgebied Siegfried boven Noord Duitsland zorgt deze vrijdag voor flink zonnig, droog, maar koud weer, echt “Opsnoefweer”. Ook het weekend zal droog en koud verlopen, maar de zon heeft het moeilijker. De maandag verloopt ook nog koud, daarna zoekt de wind de zuidwesthoek op en stroomt er wat zachtere lucht binnen.

Vrijdag:
Flink wat zon bij een meest matige noordoostenwind, kracht 3. Het wordt ca. 5 à 6 graden bij een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht zakt de temperatuur tot zo’n 3 tot 4 graden onder nul.
Zaterdag:
We starten met kans op nevel en mistbanken, daarna nog even de zon er bij. In de loop van de dag komt er steeds meer bewolking vanuit het westen opzetten, maar het blijft droog. De wind is zuidoostelijk en matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5. Het is ronduit koud met een graad of 3 tot 4. In de nacht een minimumtemperatuur van rond het vriespunt.
Zondag:
De dag begint grijs bij een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4. In de middag kan het wat gaan opklaren bij ca. 5 graden als maximum. In de nacht lichte vorst.
Maandag:
Flinke perioden met zon bij een graad of 5 en een meest matige zuiden- tot zuidoostenwind, kracht 3. In de nacht eerst lichte vorst, maar later in de nacht verzachting bij een naar zuidwest draaiende wind.
Verdere vooruitzichten:
De temperaturen lopen op naar een graad of 9 bij licht wisselvallig weer.