Droog en perioden met zon

Hogedrukgebieden maken de dienst uit de komende week; neerslag is vrijwel niet te verwachten en de zon is er goed bij, al zijn er – vooral in de middag – ook veel stapelwolken. De temperatuur ligt zo rond de 20 graden (langs de kust wat koeler, dieper landinwaarts wat warmer), maar het lange Hemelvaartsweekend kon weleens overal zomers warm en zonnig gaan verlopen.

 

Vandaag maandag:

Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind, kracht 2 tot 3, flinke perioden met zon, in de middag wat meer (sluier)bewolking. Het wordt zo’n 22 graden. In de nacht ca. 12 graden.

Dinsdag:

De maximumtemperatuur wordt in de ochtend behaald, met ruim 20 graden. De matige wind, kracht 3 tot 4, gaat namelijk in de ochtend naar het noordwesten en dan stroomt frissere lucht van zee binnen. In de middag een graad of 18 en dan ook meer bewolking, de kans op een lokale bui is klein, maar niet geheel uit te sluiten. In de nacht zakt de temperatuur naar een graad of 8.

Woensdag:

Bij een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4, en een afwiiseling van zon en wolken, wordt het gemiddeld zo’n 19 graden. In de nacht zakt het kwik naar ca. 10 graden.

Verdere vooruitzichten:

Hemelvaartsdag droog, flinke perioden met zon en ca. 20 graden. Daarna bij een naar oost draaiende wind flink zonnig en oplopende temperaturen.