Droog en flink zonnig paasweekend

Het Hogeland – Van de eerst verwachte neerslag tijdens het paasweekend is vrijwel niets meer over. De neerslag wordt steeds minder en steeds zuidelijker berekend dus ik ga ervan uit dat we het in Groningen droog houden en er zit voorlopig ook weinig tot geen neerslag in de kaarten.Het is hogedruk wat de klok slaat. Nu hebben we te maken met het hoog Max. Deze vrijdag zorgt Max voor een noordoostenwind met maximaal 15 graden, zaterdag kan het weer 20 graden worden bij een zuidoostenwind, zondag zelfs 22. Maandag kan de jas weer aan bij een stevige noordenwind en maximaal zo’n 11 graden.

Goede Vrijdag: Zonnig, soms wat sluierwolken en een matige noordoostenwind, kracht 3 tot 4. Temperatuuren zo van 11 graden direct langs de kust tot zo’n 15 in Stadskanaal. In de nacht iets boven nul, aan de grond gaat het licht vriezen.

Zaterdag: Bij een matige zuidoostenwind, kracht 3 tot 4, veel zon, soms wat sluierwolken, en maximaal zo’n 20 graden. In de nacht zo’n 3 graden als minimum.

Paaszondag: Een meest zonnige dag bij temperaturen die kunnen oplopen tot zo’n 22 graden. De matige wind, kracht 3 tot 4, draait geleidelijk over de dag van zuidoost naar west. In de avond komt bewolking opzetten en draait de aantrekkende wind verder naar noordwest. De kans op een bui is klein bij ca. 5 graden als minimum.

Paasmaandag: Bij wisselend bewolkt weer is het aan de frisse kant met maximaal zo’n 11 graden, aan de kust zal de 10 graden niet gehaald worden. Er staat een (vrij) krachtie noordenwind, kracht 5 tot 6, met flinke windvlagen

Verdere vooruitzichten: Droog, flink wat zon en de eerste dagen nog vrij fris met ca. 10 graden en kans op lichte vorst in de nachten, later in de week weer flink warmer met richting de 20 graden.