Droger en kouder en het weer een beetje op zijn kop

We zien in het weekend zich een hoog boven Scandinavië ontwikkelen, de wind gaat om naar (noord)oost. Dat klinkt schaatsliefhebbers als muziek in de oren, maar de positie en vorm zijn dusdanig (zie afbeelding) dat echte winterkou ons (nog) niet kan bereiken. Maar, het wordt wel een stuk frisser, maar vooral ook droger en dat is al heel wat en erg nodig!

Vrijdag:
Veel bewolking, wat zon en met name later in de middag/avond kans op wat regen. Het wordt bij ca. 7 graden. In de nacht een graad of 3.
 
Zaterdag:
Het is meest grijs, maar ook meest droog bij 5 à 6 graden en een matige naar noord- tot noordoost draaiende wind, kracht 3 tot 4. In de nacht zakt de temperatuur tot rond het vriespunt, kans op lokale gladheid.
 
Zondag:
Bij zonnige perioden en een stevige en frisse noordoostenwind, kracht 5 tot 6, wordt het 1 of 2 graden. In de nacht lichte vorst tot ca. -3 graden.
 
Verdere vooruitzichten:
Maandag een schrale dag met flink wat zon en een stevige oostenwind bij maximaal zo’n 2 graden. Daarna meest droog, een afwisseling van zon en wolken bij ca. 4 graden overdag en ‘s nachts rond het vriespunt.