Dode en twee zwaargewonden na frontale botsing bij Noordhorn

Noordhorn – Bij een ongeval op de Rijksstraatweg in Noordhorn vanochtend zijn twee personen zwaar gewond geraakt. Een derde slachtoffer overleed aan haar verwondingen. Twee voertuig botsten frontaal op elkaar.

Het blauwe voertuig is in de berm geraakt en bij een stuurcorrectie is de 45 jarige bestuurster uit Kollum op de verkeerde weghelft gekomen. Een stel uit Pieterzijl kon de auto niet meer ontwijken, met de ernstige botsing tot gevolg. Alle drie de slachtoffers zijn met spoed naar verschillende ziekenhuizen in Groningen gebracht. Daar overleed de vrouw uit Kollum aan haar verwondingen.

De brandweer van Grijpskerk heeft alle drie de gewonden uit hun voertuigen moeten bevrijden. Na een klein uur was iedereen uit de wrakken gehaald. Het traumateam heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij de medische hulpverlening.

De weg is tijdelijk afgesloten geweest in verband met de hulpverlening en het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Berger Poort heeft beide zwaar beschadigde voertuigen afgesleept.

Foto’s: 112 Hogeland