Drie gewonden bij frontaal ongeluk N46

Westerwijtwerd – Op de Eemshavenweg – N46 tussen Middelstum en Bedum zijn zaterdagochtend twee personenauto’s frontaal in botsing gekomen. De twee bestuurders en een passagier raakten (zwaar)gewond. De hulpdiensten rukten massaal uit naar het ongeval.

Het ongeluk gebeurde op de verhoging over het spoor, waar het enkele maanden geleden ook al fout ging. De bestuurder van één van de voertuigen zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Personeel van de ambulance en traumahelikopter hebben hem daarna eerste hulp verleend.

tekst gaat verder onder de foto

Het andere voertuig was over de kop geslagen en enkele meters naar beneden gevallen. De brandweer heeft de twee inzittenden, een man en een vrouw, naar boven getild en overgedragen aan het ambulancepersoneel. De gewonden zijn allemaal naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.

tekst gaat verder onder de foto

De ongevallenanalisten van de politie hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Tijdens de hulpverlening, het onderzoek en de opruimwerkzaamheden was de gehele N46 afgesloten.

De families van de gewonden zijn ingelicht door de politie.