Drie auto’s botsen nadat lijnbus de N361 opdraait

Adorp – Op de N361 tussen Groningen en Adorp zijn vrijdagmiddag drie auto’s met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde nadat een lijnbus de weg op draaide vanaf een bushalte.

Eén van de bestuurders verklaarde dat hij nog net kon remmen voor de bus die van de bushalte af kwam. Binnen de bebouwde kom hebben bussen voorrang, maar de betreffende bushalte bevindt zich buiten de bebouwde kom en dus moeten de buschauffeurs wachten op het verkeer op de N361. Deze buschauffeur deed dat kennelijk niet en reed met zijn voertuig de N361 op terwijl er auto’s aan kwamen rijden. Twee bestelbusjes konden net op tijd remmen, maar een derde automobilist zag het te laat en botste op zijn voorganger, die op zijn beurt weer tegen zijn voorganger reed.

tekst gaat verder onder de foto

De drie voertuigen raakten beschadigd. Eén van de auto’s moest door een bergingsbedrijf worden afgesleept. De berger moest eerst het drukke verkeer regelen in afwachting van de politie. De bestuurders gaven aan wel last van de nek te hebben, maar hoefden niet gezien te worden door medisch personeel. Verkeer op de N361 had flinke hinder van het ongeval, dat precies had plaatsgevonden bij een fietsoversteekplaats. De file reikte uiteindelijk tot aan het Van Starkenborghkanaal, maar loste snel op toen de beschadigde auto’s waren vertrokken.