Doorrijder Onderdendam onder invloed van drugs

Onderdendam – De man die gisteren een fietser aanreed op de N995 tussen Onderdendam en Bedum was onder invloed van drugs. De politie voerde een drugstest uit en die bleek positief.

De 24-jarige verdachte komt uit Warffum. Hij reed donderdagavond een 16-jarige jongen uit de klein dorp in de gemeente Eemsmond aan. De verdachte stopte niet en liet het slachtoffer gewond achter in de berm. Omstanders verleenden de jonge fietser eerste hulp, tot de ambulance arriveerde.

Direct werd een zoekactie en onderzoek ingesteld naar de veroorzaker van het ongeval. Nadat het slachtoffer naar het ziekenhuis was gebracht meldde de vermoedelijke veroorzaker van het ongeval zich. Hij verklaarde een ‘klap’ te hebben gehoord en maakte een verwarde indruk. Agenten hebben een blaas- en drugstest afgenomen. Op die laatste testte hij positief. Hij is daarom aangehouden wegens rijden onder invloed van verdovende middelen en het veroorzaken van een ongeval met letsel. Hij is inmiddels verhoord en zit nog in hechtenis. Er is een bloedtest afgenomen, die door het NFI verder onderzocht zal gaan worden.