Donderdag en vrijdag koel, zaterdag weer warmer

Het Hogeland – Het hoog Corina wat ons de hittegolf bracht trekt weg en verliest haar invloed op ons weer. Dat merken we deze woensdag door de komst van bewolking en in de avond/nacht met enkele onweersbuien. Daarna volgen weer een paar droge dagen met prima temperaturen van ca. 23 graden. Zaterdag stroomt weer even warmere lucht binnen en kan het weer richting de 30 graden gaan. Vanaf zondag dan licht wisselvallig weer met temperaturen zo rond de 20 graden.

Woensdag: Het wordt nog een keer zeer warm met zo rond de 30 graden als maximum bij een matige zuidwestenwind, rond kracht 3. In de loop van de dag gaan we steeds meer bewolking zien. De kans op een bui overdag is klein, maar aanwezig. In de avond en nacht neemt de kans hierop flink toe en er kan een stevig exemplaar tussen zitten met onweer en windstoten. In de nacht een minimum van ca. 17 graden.

Donderdag: Bij een matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 2 tot 3, komt de zon er in de loop van de dag steeds beter bij en het wordt zo’n 23 graden, mogelijk langs de Duitse grens nog wat warmer. In de nacht weer beter slapen met ca. 13 graden als minimum.

Verdere vooruitzichten: Vrijdag weinig verandering, zaterdag (zeer) warm met 27-30 graden, vanaf zondag overgang naar licht wisselvallig weer bij ca. 20 graden.