Donderdag benauwd met kans op onweer

Het hoog Deike wat ons de verkoeling gaf dinsdag trekt langzaam door naar het zuidoosten. De stroming draait daardoor steeds meer naar het zuidoosten en voert steeds warmere lucht aan die z’n piek op de donderdag bereikt. In de loop van donderdagmiddag draait de wind verder naar west en dan koelt het weer af met ook kans op enkele (onweers)buien.
Woensdag:
Bij een matige oostenwind, kracht 3, zonnige perioden en een temperatuur rond de 23 graden. In de nacht een minimum van ca. 16 graden en kans op een (onweers) bui, met name in het noorden van onze provincie.
Donderdag:
Een bel zeer warme lucht trekt over ons heen en het zal ook “vies benauwd” gaan aanvoelen. De temperatuur gaat, bij een afwisseling van zon en wolken, oplopen naar de 29, misschien 30 graden bij een matige wind, kracht 4, die van zuid naar west gaat draaien in de loop van de dag. Het is onstabiel en de kans op een fikse (onweers)bui neemt in de loop van de dag toe. In de nacht droog en ca. 14 graden.
Vrijdag:
Bij een zon-wolkenmix (kans op een lokale bui) en een matige tot vrij krachtige westenwind, kracht 4 tot 5, zo rond de 22 graden.
Verdere vooruitzichten:
Een licht wisselvallig weertype waarbij de temperatuur zakt richting de 20 graden overdag. Volgende week mogelijk weer warmer.