Drie doden en gewonde bij ongeval Groningen

GRONINGEN – Aan de Bornholmstraat in Groningen is zaterdagavond een auto te water geraakt. Er is daarbij zijn drie personen om het leven gekomen. Een anderen raakte ernstig gewond.

Even na half tien kregen de hulpdiensten een melding van een voertuig te water. Ter plaatse bleken er vier personen in het voertuig te zitten. Twee slachtoffers konden snel uit het voertuig worden gehaald. Twee anderen konden pas later uit het wrak worden gehaald.

Traumahelikopters

Twee traumahelikopters werden voor het ongeval opgeroepen. De tweede aanvliegende helikopter uit Amsterdam kon ter hoogte van Flevoland weer terug naar het VUmc ziekenhuis. De politie onderzoekt hoe het vreselijke ongeluk heeft kunnen gebeuren. In totaal rukten zes ambulances uit voor het ongeval.

Zeer ernstig ongeluk

Het voertuig waar de slachtoffers in zaten is vermoedelijk over de kop geslagen. De schade aan het voertuig is enorm. Het voertuig is eerst uit het water getild door de brandweer, voor de laatste twee van de vier slachtoffers uit het voertuig gehaald zijn. De precieze toestand van de gewonde is onbekend, er zijn meerdere mensen ter plaatse gereanimeerd alvorens ze naar het ziekenhuis zijn gebracht. De politie spreekt van een zeer ernstig ongeluk.

Twee jongens van 18 en 19 uit Sappemeer en een 21 jarige jongeman uit Hoogezand zijn bij het ongeval om het leven gekomen. Een 19 jarige jongen uit Westerbroek ligt met onbekend letsel in het Martini ziekenhuis. 

Foto’s: WBmedia

bornholmstraat ongeluk ongeval dode doden gewonden groningen auto te water sloot bmw