Dit weekend veel zon

Het hoog Frauke gaat een weekje bij ons rondtollen. In eerste instantie ligt de kern ten noordoosten van ons met gevolg een (zuid)oostenwind. Dan zacht overdag en lichte vorst in de nachten, na het weekend ligt de kern ten oosten van ons en dan wordt de stroming meer zuidelijk en komt er weer zeer zachte lucht naar ons toe. Verder is het droog en zien we de zon, al kan in de ochtend het eerst lokaal mistig zijn.

Vrijdag: Het is meest bewolkt bij een een graad of 10 en een zwakke tot matige oostenwind, kracht 2 tot 3. Vanuit het noordoosten naderen opklaringen, maar of ze nog in middag arriveren is de vraag. In de nacht temperaturen dalend tot rond het vriespunt.

Zaterdag: Eerst kans op enkele mistbanken, verder komt de zon er goed bij en het wordt zo’n 11 graden bij een meest matige oosten- tot zuidoostenwind, kracht 3. In de nacht lichte vorst en mistbanken.

Zondag: Na het optrekken van mogelijke mistbanken veel zon en een graad of 11 bij een zwakke zuidoostenwind. In de nacht lichte vorst en mistbanken.

Verdere vooruitzichten: De zon blijft er goed bij, maar in de nacht en ochtend kans op mist. De stroming ruimt naar het zuiden en daarmee komt opnieuw een bel met zachte lucht onze kant op, de temperaturen kunnen overdag oplopen tot rond de 15 graden!