Dip in het weer, dit weekend zomerser

Het weer was de afgelopen week niet topzomers, maar zeker ook niet echt slecht te noemen. Deze vrijdag en zaterdag worden echter mindere dagen met veel bewolking en af en toe wat regen bij gematigde  temperaturen. Zondag wat beter, maandag een mooie zomerse dag.

Vandaag vrijdag:
Een omvangrijk neerslaggebied boven Duitsland reikt af en toe over ons heen met wat lichte regen. Verder veel bewolking, de meeste kans op nog wat zon maakt het noordwesten van de provincie. Het wordt niet veel warmer dan 18 graden bij een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind, kracht 2 tot 3. In de nacht blijft het regengebied boven Duitsland dichtbij of over ons heen en verder komt er vanuit het westen een regenfront dichterbij. Het wordt ca. 12 graden.

Zaterdag:
veel bewolking en af en toe wat regen bij een matige tot vrij krachtige zuidwesten- later naar noordwest draaiende wind. In de 2e helft van de middag droger en kans op een opklaring. Het wordt ca. 19 graden. In de nacht ca. 12 graden en kans op een enkele bui.

Zondag:
Op een mogelijke lokale bui na droog bij een afwisseling van zon en wolken en ca. 20 graden bij een zwakke tot matige wind, kracht 2 tot 3, uit noordelijke richtingen, in de avond oost draaiend.

Maandag:
Een schiere dag bij flink wat zon, een oosten- tot zuidoostenwind en ca. 23 graden.

Verdere vooruitzichten:
Dinsdag zomers warm met ca. 27 graden, maar in de avond (onweers)buien. Daarna licht wisselvallig bij ca. 20-23 graden.