Dinsdagavond en woensdag veel wind

Het Hogeland – Augustus gooit het roer volledig om. Was de maand tot nu toe veel te warm, inclusief hittegolf, nu krijgen we fris weer met veel buien en ook veel wind door het laag Kirsten, nu nog op de Oceaan, maar woensdag over de Wadden naar het noordoosten trekkend. Van dinsdagavond tot woensdagavond dan kans op zware windstoten tussen 80 en 90 km/uur! Donderdag een stuk rustiger en droger.

Maandag: Een wisselvallige dag met verspreid buien, tussendoor af en toe de zon. Met zo’n 19 graden is het aan de frisse kant en er staat een matige zuidwesten- tot westenwind, kracht 4. In de nacht met name langs de kust nog een enkele bui, verder opklaringen en zo’n 10 graden als minimum.

Dinsdag: In de ochtend eerst droog en opklaringen, maar de lucht gaat betrekken, gevolgd door af en toe regen bij zo’n 19 graden. De wind is zuidoost en zwak tot matig, in de middag zuid, later zuidwest draaien en geleidelijk toenemend. In de avond buien en een krachtige tot harde wind uit zuidwest, kracht 6 tot 7, met windstoten tot zo’n 70 km/uur. In de nacht aanhoudend buien en veel wind bij zo’n 14 graden als minimum

Woensdag: De wind is de hoofdrolspeler deze dag, met windkracht 7 langs de kust en kans op zware windstoten van zo’n 75-90 km/u. De wind draait over de dag geleidelijk van zuidwest naar noordwest. Het is verder half tot zwaarbewolkt en er vallen veel buien bij zo’n 19 graden maximaal. In de avond rustiger en droger.

Verdere vooruitzichten: Donderdag meest droog en rustig, daarna opnieuw wisselvallig en het blijft aan de frisse kant.