Dinsdag storm(achtig) uit het noordwesten

Het Hogeland – De blikvanger voor de komende dagen is het laag Benjamin boven de Noordzee, deze trekt via Denemarken zuidoostwaarts. Boven Engeland ligt hoog Angela en tussen deze 2 systemen een flink drukverschil van 45 hPa. Vanaf maandagmiddag gaat de wind geleidelijk toenemen en in de nacht komt er dan een stormachtige wind uit het noordwesten te staan, boven de Wadden af toe stormkracht, kracht 9. Verder dan zware windstoten tot zo’n 100 km/u! 

Vandaag maandag:Het is grijs met eerst af en toe wat lichte regen, later vandaag gaat het harder regenen bij een graad of 8 en een geleidelijk tot vrij krachtig toenemende zuidwestenwind, kracht 5. In de avond neemt de wind verder toe tot hard, kracht 7, en draait noordwest. Verder vallen er stevige buien. In de nacht trekt de wind aan tot storm(achtig), kracht 8 tot 9, met kans op (zeer) zware windstoten tot rond de 100 km/u. Het is springtij, dus het water zal hopelijk veel troep op de dijk gooien i.p.v. in de kwelders.

Dinsdag:De hoofdrol is voor de noordwestenwind, die is de hele dag door krachtig landinwaarts, kracht 6, tot storm(achtig) langs de kust, kracht 8 tot 9. Er kunnen, met name bij buien, (zeer) zware windstoten optreden, tot zo’n 100 km/u. Verder wisselen zon, wolken en buien elkaar af bij zo’n 7 graden. In de avond enkele buien, in de nacht meest droog bij een geleidelijk afnemende wind. 

Woensdag:Het is droog met flink wat zon en een graad of 5 bij een krachtige tot harde noordenwind, kracht 6 tot 7. In de avond en nacht flink afnemende wind en lichte vorst.

Vooruitzichten:Donderdag droog met zonnige perioden en zo’n 4 graden. Daarna wisselvallig en weer zachter.