Dinsdag en woensdag aardig weer, vanaf donderdag fris en wisselvallig

Het Hogeland – We komen tijdelijk onder hogedrukinvloed en dat zorgt voor rustig, meest droog weer met ook de zon er regelmatig bij en zo’n 15 tot 18 graden. Vanaf donderdag lijken we in een ronduit koele noordwestelijke stroming te komen die tot en met het weekend lijkt aan te houden.

Maandag: Vanuit het oosten bewolkingstoename en in de middag wat regen bij een graad of 12 en een matige noordwestenwind, kracht 3 tot 4. In de avond en nacht droog en een minimum van ca. 6 graden en kans op mistbanken.

Dinsdag: Na optrekken van het ochtendgrijs flinke zonnige perioden bij een meest zwakke noorden- tot noordwestenwind en maximaal een graad of 18, aan de kust wat lager. In de nacht ca. 6 graden en kans op mist.

Woensdag: Eerst lokaal mist, vervolgens perioden met zon en een zwakke tot matige noordwestenwind, kracht 2 tot 3, bij ca. 16 graden, in de kuststreek wat lager.

Verdere vooruitzichten: Tussen een hoog op de Oceaan en een laag boven Scandinavië komt bij ons een noordwestelijke stroming op gang en lijkt het erg fris te gaan worden met overdag zo rond de 10 graden. Verder neemt de wind toe en vallen er regelmatig buien.