Diggy Dex, Stef Ekkel en meer op Spring Eenrum

Eenrum – Over een kleine honderd dagen staat het Paasweekend weer voor de deur en dat betekent: Spring Eenrum! Dit jaar zal het muzikale evenement plaatsvinden in het weekend van 20 en 21 april. Inmiddels is het programma voor het beide avonden definitief en zullen onder andere rapper Diggy Dex en volkszanger Stef Ekkel het podium betreden.

Het belooft een weekend te worden met (feest)muziek voor alle leeftijden, koude drankjes en de gezellige sfeer die Spring Eenrum al 21 jaar rijk is. Om deze 22e editie eer aan te doen heeft het bestuur uitgepakt met een diverse line-up, zo is er voor ieder wat wils! Zondagavond, eerste Paasdag, is Spring Eenrum en heeft niemand minder dan Diggy Dex heeft een plekje in zijn agenda weten te vinden. Deze songwriter en rapper kun je kennen van de hits ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’, ‘Slaap Lekker’ en ‘De Zon Op’.

De band die de feesttent dit jaar voor de tweede keer op z’n kop zet is coverband Proost. Helemaal vanuit Brabant zal deze zeskoppige formatie de tent in vuur en vlam zetten met hun rookkanonnen en special-effects. Na het enorme succes van vorig jaar wilde het bestuur Proost dit jaar niet laten ontbreken bij het feest. Natuurlijk kan ook een feestact deze avond niet ontbreken. Daarom komen de heren van PartyFriex, bekend van het nummer ‘Ik moet zuipen!’ Naast deze artiesten is er ook ruimte op het podium voor Stef Ekkel. Met zijn bekende nummer ‘Liever te dik in de kist’ zal deze volkszanger de liefhebbers van Nederlandstalige muziek een avond bezorgen om niet snel te vergeten. Dit jaar was er ruimte voor vijf acts, waardoor het bestuur ook heeft gekozen voor een dj-act in de vorm van Luftwaffel. Deze drie heren zullen de tent naar een hoogtepunt brengen met hun muziek.

De invulling van de ‘Viefde Ainrommer Oavend’, en dus tevens het eerste lustrum van deze avond, heeft dezelfde opzet als de vorige edities: drankjes, gezellige muziek en rijen biertafels, om zo de gezellige dorpse sfeer te creëren. De avond zal, inmiddels ook traditioneel, geopend worden door feestband Butterfly. Ook zullen zij de laatste twee uur spelen zodat iedereen de heupen flink kan losgooien. Daarnaast komt entertainer en zanger Jelle B ons deze avond muzikaal vergezellen.  Aan de hand van heerlijke meezingers weet hij menig publiek te enthousiasmeren. Polonaise lopen kan deze editie weer met een dweilorkest, zij zullen deze avond twee maal komen ‘dweilen’ in Eenrum. Elk jaar verwelkomt Spring een Groninger zanger, dit jaar wordt de avond compleet met de komst van troubadour Edwin Jongedijk. De Groningse tekstschrijver en zanger laat zich inspireren door Groningen, de Groningers en zijn leven.

Kaarten zijn vanaf maandag 25 maart online verkrijgbaar en daarnaast te koop bij Brood & Kado Eenrum, Sporthuis Winsum, Marskramer te Leens en Cafetaria/Bar Eendrum en kosten 17,50 euro in de voorverkoop.