Brandweermannen blussen laatste brandje in dienst van post Wehe

Leens – Drie brandweermannen van post Wehe-den Hoorn stoppen per 1 oktober met hun werkzaamheden als brandweerman. Daarom werd er woensdagavond een laatste uitruk voor de afzwaaiende leden georganiseerd.

Aanvankelijk dachten de bluslieden dat ze naar een oefening zouden gaan, maar onderweg naar de oefening kregen zij een ‘echte’ melding op de gemeentewerken in Leens. Daar zou een container in brand staan. De afzwaaiende brandweermannen hadden geen flauw idee dat hun collega’s dit georganiseerd hadden en maakten zich snel klaar voor de bluswerkzaamheden.
 
Uiteindelijk kwam de aap uit de mouw en werd het voor Arjan van Duinen en Sven van der Veen duidelijk dat alles voor hun in scène was gezet. Naast Van Duinen en Van der Veen, beiden goed voor vele jaren brandweerzorg, zwaaide ook Homme Joustra af. De uitruk was niet het definitieve afscheid, dat zal komende week officieel plaatsvinden. 
 
Sven van der Veen blijft wel actief als brandweerman. Hij is ook lid van het korps Zuidbroek, waar hij ook woont. Daarnaast is hij ook nog functionaris bij de veiligheidsregio. Ook dat werk zal hij blijven doen.