Brandweer Wehe-den Hoorn behaalt zevende plek bij wedstrijden

Winschoten – Brandweer Wehe-den Hoorn heeft zaterdag meegedaan aan de vaardigheidstoetsen in Winschoten. Het korps behaalde een keurige zevende plaats. Brandweer Loppersum kwam als beste uit de test in de klasse TAS HD.

Het scenario speelde zich af rond de Vennekerk waar een uitvaart bezig was van de 100-jarige “Ome Dirk”. Tijdens de dienst brak er brand uit in een frituurpan in de keuken van de kerk. Het vuur sloeg daarbij over op een keukenkastje en de afzuigkap.

Een vrouw probeerde met een blusdeken het vuur te doven maar liep daarbij brandwonden op. De vrouw belde 1-1-2 maar waarschuwde de mensen in de kerk niet. Een andere vrouw die in de buurt van de keuken was verschool zich uit schrik in een toilet.

Aan de brandweerploegen de taak om prioriteiten te stellen en een afweging te maken om de kerk wel of niet te ontruimen. Naast brandweer Loppersum plaatsten ook Wagenborgen en Delfzijl zich voor de volgende speelronde. Deze korpsen zullen op 11 mei in Leek in actie komen tijdens de eerste ronde van de gewestelijke klasse TAS HD.