Brandweer redt hertje van de verdrinkingsdood

Leenstertillen – Bij Leenstertillen is woensdagavond een hertje te water geraakt. Het beestje belandde in het Hunsingokanaal en kon er niet op eigen kracht uit komen.

Een echtpaar uit Het Zand dat van de rustige omgeving aan het genieten was hoorde rond kwart over elf in de avond plots een beest langs zwemmen. De eerste gedachte ging uit naar een eend, waarop de man reageerde dat het wel bijna een zwaan moest zijn, zo groot was de golfslag.

Nieuwsgierig pakte de man een zaklamp en scheen op het langszwemmende beestje. Het bleek te gaan om een hertje die het Hunsingokanaal over het hoofd had gezien tijdens het wandelen. Het echtpaar wist zich geen raad en besloot de brandweer te bellen.

Onder de brug bij Leenstertillen vond het beestje een plekje om te staan, waar het dan ook wachtte. Na een klein kwartiertje was de brandweer van Zoutkamp ter plaatse met een speciaal team voor oppervlakte reddingen op het water. Nog geen minuut na aankomst van de brandweeer sprintte het beestje alweer snel het koren in.

Opgelucht kon het echtpaar daarna weer richting hun boot. De brandweer pakte na een klein kwartiertje weer in en ging weer terug richting de kazerne.