Brandweer Bedum ingezet bij brand in Groningen

Groningen – De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse aan de Molukkenstraat. Daar is zaterdagavond rond 22:50 uur brand uitgebroken in de gymzaal naast een schoolgebouw. De politie ter plaatse vermoedt dat de brand is aangestoken.

Matthijs Noordhoff, woordvoerder brandweer Groningen, meldt dat het bij aankomst van de brandweer een uitslaande brand betrof. De brandweer heeft voor de bestrijding opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’. Op dit moment komt er veel rook vrij bij de brand. Korpsen uit de omgeving zijn ter plekke.

tekst gaat verder onder de foto

De brandweer roept mensen op om, als ze last hebben van de rook, ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te schakelen. Van het gymlokaal en de school is niet veel over. De omgeving is afgesloten.

Even na middernacht wist de brandweer te melden dat zij het vuur onder controle had, maar dat de bluswerkzaamheden nog wel even duren.

In de Korrewegwijk waren eerder op de avond ook al diverse brandjes op de Star Numanstraat, het Floresplein en op de Semarangstraat. Of dezen eventueel gelinkt zijn aan de huidige brand is niet bekend. Mogelijk gaat het om brandstichting.