Brandweer Baflo heeft dagtaak aan gaslekkage Rasquert [video]

RASQUERT – De brandweer van Baflo is donderdag even voor het middaguur opgeroepen voor een gaslekkage aan de N363 tussen Rasquert en de Breede. De brandweer was in totaal meer dan 5 uur aanwezig.

Bij maaiwerkzaamheden was een maaier in botsing gekomen met een verdeelstation bij Lutje Marne. Een hoge druk gas spoot vervolgens de leiding uit, met veel overlast tot gevolg. De parallelweg van de N363 werd afgesloten voor al het verkeer wat vooral voor fietsers tot veel extra reistijd zorgde. De N363 werd deels afgesloten. Er zijn stoplichten geplaatst om het verkeer in goede banen te leiden. De brandweer heeft eerst het gas neer geprobeerd te slaan, maar toen de pomp leegraakte zijn ze hier mee opgehouden.

Enexis heeft de zorg daarna op zich genomen. Wel bleven een aantal vrijwilligers van Baflo ter plaatse ter beveiliging. Na meer dan 5 uur konden de brandweerlieden weer naar huis. Drie huizen hebben een tijd lang zonder gas gezeten. De woningen zijn niet ontruimd, wel werd geadviseerd de ramen en deuren gesloten te houden.

Foto’s en video Ingmar Vos / 112 Hogeland

[23/06/’16] Brandweer heeft dagtaak aan aardgaslekkage Rasquert

23/06/’16 – Brandweer heeft dagtaak aan aardgaslekkage Rasquert Meer info op: http://112-hogeland.ga/2016/06/23/brandweer-baflo-heeft-dagtaak-aan-gaslekkage-rasquert-video/ www.facebook.com/112hogeland ©112Hogeland – Ingmar Vos