Bouwkeet in vlammen opgegaan

Wehe-den Hoorn – Een bouwkeet bij een bouwterrein langs de P.A. de Rochefortstraat en H. Koningstraat in Wehe-den Hoorn is woensdagochtend in vlammen op gegaan. Ook belangrijk papierwerk wat zich in de keet bevond heeft de brand niet overleefd.

Hoe de brand kon ontstaan is niet precies bekend. Bouwvakkers die aan het werk waren hoorden opeens een knal. Toen ze opkeken stond de keet al in lichterlaaie. De knal werd vermoedelijk veroorzaakt door een klein kacheltje die in de keet stond. Door de bouwvakkers is de brandweer gebeld, waarna ze zelf een bluspoging hebben ondernomen.

Door de brandweer van Wehe-den Hoorn was de brand al snel geblust. Wel is de gehele keet gesloopt om te voorkomen dat de brand opnieuw zou oplaaien. Naast de afgebrande keet zijn ook twee andere keten die er naast stonden beschadigd geraakt. In de keet was niemand aanwezig tijdens het uitbreken van de brand. Door de politie is zowel de P.A. de Rochefortstraat als de H. Koningstraat afgesloten.

In de keet lagen volgens de medewerkers de bouwplannen. Van die papieren is niets meer over. De aannemer gaat op zoek naar een oplossing. Op het stuk terrein wordt een tiental woningen gebouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij, waardoor meerdere straten rondom de brandlocatie in de rook stonden.