Boten en overkapping gaan in vlammen op

Aduarderzijl – Woensdagavond ontstond er in de jachthaven bij Aduarderzijl brand in een boot. Gevolg was dat uiteindelijk twee boten en een overkapping in vlammen op gingen.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de brand, die van grote afstand al te zien was. De brandweerlieden van de posten Oldehove en Winsum kwamen met spoed ter plaatse. Vanwege de omvang van de brand schaalde de meldkamer snel op.

Ter plaatse bleek brand te zijn ontstaan in een boot die elektrisch werd opgeladen. Het vuur verspreidde zich snel en sloeg over op de overkapping en een andere boot onder de overkapping. Van beide boten bleef weinig over.

De brandweer bleef in het begin alert op het vrijkomen van asbest, omdat er asbest-achtige platen op de overkapping lagen. Uiteindelijk bleek het niet om asbest te gaan en werd het gebied vrijgegeven. De brandweer had de brand met enige moeite na zo’n halfuur onder controle.

Bij de brand raakte een andere boot die aan de kade vast zat los, waardoor deze los op het water bleef drijven. Een omwonende heeft de boot met een trapboot weer meegenomen naar de kade en deze weer vast gemaakt. Er raakte niemand gewond bij de brand.