Boer voorkomt erger bij agrarische brand in Rasquert

Rasquert – Aan de Warffumerweg in Rasquert is zondagavond brand ontstaan in de schuur van een melkveebedrijf. Dankzij kordaat optreden van de boer is zijn bedrijf gespaard gebleven.

Brandweermannen en -vrouwen uit Baflo en Winsum werden met spoed opgeroepen voor de brand. Zij waren snel ter plaatse en hebben het resterende vuur en de warme delen geblust en gekoeld.

De eigenaren van het bedrijf merkten zondagavond dat de stroom uit was gevallen, waarna ze op onderzoek uit gingen. Het vermoeden bestond dat de melkrobot defect was en dus werd er een monteur ingeschakeld. Even later roken de dochters van de agrariër een sterke brandlucht, waarna zij de brand in het dak van één van de schuren ontdekten.

De goed voorbereide man wist een groot deel van de brand zelf te blussen, waarmee hij een grote uitslaande brand heeft voorkomen. Dit incident laat goed zien waarom het belangrijk is om brandblussers in de nabijheid te hebben!

Na een uurtje konden de brandweermannen en -vrouwen uit Baflo weer terug richting de kazerne, Winsum volgde snel. De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door kortsluiting in een TL-buis. Of er ook koeien in de schuur aanwezig waren ten tijde van de brand is niet bekend.