Het blijft nog even winters

Momenteel bevinden we ons in een zadelgebied. Er is weinig stroming en de koude lucht die naar ons toe is gestroomd kan zich nog handhaven. In het weekend wordt de wind sterker, aanlandig en komt er ook meer bewolking en wat winterse neerslag. Dan lopen de temperatuur en dauwpunten op en wordt ook de vorst in de nachten getemperd. De komende 2 nachten kan het nog matig gaan vriezen.
 
Woensdag:
Bij een zwakke tot matige oostenwind, kracht 2 tot 3, de zon er goed bij en in de middag maximaal een graad of 2, maar de dauwpunten zijn laag, dus de ijsvorming gaat gewoon door. In de nacht kan het weer tot zo’n -7 graden vriezen.
 
Donderdag:
De zon is er weer goed bij en de wind die uit het zuiden komt, stelt niet veel voor. In de middag eventjes 1 of 2 graden boven nul, maar de dauwpunten liggen nog ruim onder nul, dus weinig aan de hand voor het ijs. In de nacht weer tot zo’n 5 graden onder nul.
 
Vrijdag:
Vanuit het westen neemt de bewolking in de loop van de dag toe, in de loop van de middag neemt de kans op wat sneeuw toe bij zo’n 2 graden. De wind draait langzaam wat mer naar zuidwest, later west is duidelijk sterker met kracht 4 tot 5. In de nacht temperaturen rond het vriespunt en kans op wat sneeuw.
 
Verdere vooruitzichten:
Kwakkelweer met af en toe wat winterse neerslag.