Bijzonder koud weer op komst met veel wind

De meeste mensen kijken nu wel uit naar de lente, zeker nu we een paar zachte dagen hebben gehad. Maar dat zit er niet in. Het wordt namelijk door de komst van transportkou erg koud met in het weekend zelfs kans op ijsdagen. Dat is in deze tijd van het jaar redelijk bijzonder. Verder steekt er een harde tot stormachtige (noord)oostenwind op met kans op zware windstoten wat het er allemaal niet vriendelijker op gaat maken. 
 
Vandaag woensdag:
Een grijze start, maar in de loop van de dag komt de zon er beter bij. Het wordt ca. 8 graden bij een zwakke wind die geleidelijk naar oost gaat draaien en toeneemt. In de nacht temperaturen rond het vriespunt.
 
Donderdag:
Voorlopig even de laatste zachte dag met in de ochtend opklaringen, in de middag toenemende bewolking bij een graad of 9 of 10 en een (vrij) krachtige zuidoosten- tot oostenwind. In de nacht af en toe wat regen bij ca. 3 graden.
 
Vrijdag:
 
Bij een vlagerige krachtige tot harde oostenwind, kracht 6 tot 7, wordt het nog maar 2 of 3 graden. In de ochtend valt er af en toe wat regen,in sneeuw overgaand. In de nacht opklarend zo’n 4 graden vorst bij een doorstaande wind.
 
Verdere vooruitzichten:
Het is bijzonder koud met zaterdag en zondag misschien wel 2 ijsdagen bij een harde tot stormachtige noordooster en in de nachten matige vorst tot rond de -7. Het is meest droog, maar er kan een sneeuwbui van zee binnen drijven.