Bestuurder onder invloed richt ravage aan

Garnwerd – Op de Hunzeweg in Garnwerd is dinsdagavond een ongeluk gebeurd. Een automobilist botste hard tegen een geparkeerde auto, die daardoor zo’n vijf meter verderop in de bosjes belandde.

De jongeman werd nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek geen letsel te hebben. Na een blaastest van de politie bleek dat de man vermoedelijk alcohol had genuttigd. Hij is daarop aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef is afgenomen. Het is nog onduidelijk of er ook drugs in het spel waren.

De bestuurder verklaarde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger. Echter kon geen enkel ander persoon dit verhaal bevestigen. Buren verklaarden zelfs dat ze geen remgeluid gehoord hadden en agenten hebben geen enkel remspoor gevonden op de plek van het ongeval.

Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en zijn afgesleept. De eigenaren van de geparkeerde auto zouden binnenkort op vakantie gaan. Zij gaan proberen een vervangende auto te regelen. Na een verhoor is de bestuurder van de BMW weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.