Bellende automobiliste veroorzaakt bijna frontale aanrijding – botst tegen twee bomen en slaat over de kop

Uithuizermeeden – Een automobiliste, komend vanuit Roodeschool, heeft donderdagavond bijna een frontale aanrijding veroorzaakt. Ze slingerde over de weg en kon een botsing met een tegenligger net voorkomen. 

“Het scheelde echt twintig centimeter” vertelde een geschrokken getuige van het ongeval. De vrouw en haar bijrijdster weken uit naar de berm van de Hooilandseweg nabij Uithuizermeeden. In haar spiegels zag ze de auto vervolgens over de kop gaan en tegen twee bomen aan knallen. 

tekst gaat verder onder de foto

“Waar is mijn telefoon?”

Omstanders haalden de gecrashte vrouw uit haar voertuig. De vrouw leek zich op het eerste moment drukker te maken om haar telefoon dan om het ongeluk, aldus de getuige. Hulpdiensten rukten massaal uit naar de plaats van het ongeval. De vrouw werd door ambulancepersoneel nagekeken en naar het ziekenhuis gebracht met onbekende verwondingen. 

De politie ter plaatse bevestigde dat de vrouw slingerend over de weg ging. Door de verkeersspecialisten van de politie is onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De zwaarbeschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.