Barricades in Roodehaan; goede zaak of super dom?

ROODEHAAN – Sinds enkele dagen staan er op de weg in Roodehaan een aantal barricades om automobilisten te laten afremmen. Er wordt veel geklaagd over de ‘legoblokken”; staan ze wel veilig?

In Roodehaan mag maar 30 kilometer per uur gereden worden, maar daar wordt vaak niet naar geluisterd. Nu zijn er, onbekend door wie, enkele barricades op de weg geplaatst om automobilisten te doen remmen. De blokken komen zeer waarschijnlijk uit Warfhuizen, waar nu bloembakken staan om het verkeer te doen remmen.

Veiligheid

Een actie tegen hardrijders is natuurlijk goed, maar het moet wel veilig blijven. Over die veiligheid zijn bij vele mensen twijfels. De blokken staan namelijk net na een haakse, onoverzichtelijke bocht waar automobilisten die niet weten dat ze er staan van schrikken. Er zijn wel waarschuwingsborden tegen de blokken aan gezet, maar of dit voldoende is, is nog maar de vraag.

Foto’s 112 Hogeland

barricades roodehaan de marne groningen verkeer barricades roodehaan de marne groningen verkeer barricades roodehaan de marne groningen verkeer