Auto’s botsen frontaal op elkaar; twee gewonden

Roodeschool – Twee auto’s zijn dinsdagavond frontaal met elkaar in botsing gekomen op de N363 tussen Roodeschool en Uithuizermeeden. De twee bestuurders van de auto’s raakten gewond.

Volgens de politie raakte één van de auto’s, met een bestuurder uit Groot Brittannië, op de linker weghelft, met de aanrijding tot gevolg. De beide bestuurders konden op eigen kracht uit de voertuigen komen.

De opgeroepen brandweerlieden uit Uithuizen hebben de accu’s van beide auto’s losgekoppeld en konden daarna retour kazerne. De politie heeft bij één van de twee bestuurders, vermoedelijk de Britse, een bloedproef afgenomen wegens het vermoeden van rijden onder invloed van verdovende middelen. Verkeersanalisten van de politie uit Friesland hebben onderzoek gedaan naar de exacte toedracht van het ongeval. 

De N363 is lange tijd afgesloten geweest tussen de twee dorpen. Berger Faber uit Baflo heeft beide zwaar beschadigde auto’s afgevoerd, waarna de weg weer werd vrijgegeven. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis in Groningen gebracht.