Automobilist raakt te water en overlijdt

Lutjegast – Een automobilist is zondagmorgen in het Van Starkenborghkanaal bij Lutjegast terecht gekomen. Ondanks een grote inzet van de hulpdiensten overleed het slachtoffer ter plekke.

Een getuige zag de auto in het water rijden en ondernam een reddingspoging, maar de auto liep te snel vol met water. De hulpdiensten hadden het voertuig snel gevonden en konden de automobilist snel bevrijden, maar hulp mocht niet meer baten. Brandweerduikers en een sonarboot hebben nog gezocht naar meer inzittenden. Later werd duidelijk dat er maar één persoon in het voertuig zat toen het te water raakte. Over identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend.

tekst gaat verder onder de foto

Traumahelikopter

Veel brandweerlieden, waaronder een oppervlaktereddingsteam en boot uit Zoutkamp, ambulance, traumahelikopter en politie werden ingezet om hulp te verlenen. De weg tussen Gaarkeuken en Eibersburen is een tijd lang afgesloten voor al het verkeer.

Enkele maanden geleden raakte een automobiliste op vrijwel dezelfde plek te water. Zij overleed ook aan haar verwondingen. Omwonenden willen graag dat er vangrails worden geplaatst omdat er vaak ongelukken gebeuren met dodelijke afloop.