Automobilist crasht tussen Roodehaan en Saaksum

Roodehaan – Een automobilist is donderdagavond langs de N983 tussen Roodehaan en Saaksum in de sloot beland. De auto vloog vermoedelijk door onbekende oorzaak uit de bocht. De Roodehaansterweg is vanwege het ongeval afgesloten geweest.

Even voor half acht werden de hulpdiensten opgeroepen voor het ongeval. De brandweer van Oldehove was net als de politie en ambulance al snel ter plaatse. Daar bleek dat de bestuurder zelfstandig uit het voertuig was gekomen. Wel lag het slachtoffer aan de verkeerde kant van de sloot.

De brandweer heeft geholpen om het slachtoffer over de sloot te tillen, waarna de man in een ter plaatse gekomen ambulance is geholpen. Of hij mee moest naar het ziekenhuis en wat zijn verwondingen zijn is niet bekend. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De bestuurder kwam vanuit Saaksum en reed richting Roodehaan. De auto kwam tegen de slootwal terecht, draaide 180 draden en eindigde omgekeerd in de sloot. De auto raakte door het ongeval fors beschadigd. Een berger heeft de auto uit de sloot gehaald.