Auto rijdt gasverdeelkastje om; meerdere woningen ontruimd

Middelstum – Een automobilist heeft dinsdag aan het begin van de avond een eenzijdig verkeersongeval gehad. Op de Onderdendamsterweg raakte de bestuurder van de weg en knalde tegen een gasverdeelkastje aan.

De automobilist kon zelf uit het voertuig klimmen, dat op de kop in de sloot terecht was gekomen. Al snel bleek dat er veel gas uit het kastje stroomde, waarop de hulpdiensten massaal ter plaatse kwamen. Officieren van de brandweer, politie en ambulancedienst hielden samen met de loco-burgemeester van Loppersum overleg. 

Ontruimd

De politie heeft diverse straten afgesloten. Agenten zijn daarna langs verschillende huizen aan de Ticheldobbe gegaan om deze te ontruimen. Andere bewoners werden gewaarschuwd om op te letten en het huis te verlaten als ze gas begonnen te ruiken. Nadat het lek was gedicht door Enexis konden de mensen weer terugkeren naar hun woningen. 

tekst gaat verder onder de foto

De brandweerkorpsen Bedum en Loppersum heeft op verschillende plaatsen in het dorp metingen verricht. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn er geen gevaarlijke hoeveelheden gas gemeten in en om het dorp. 

De bestuurder van de auto raakte lichtgewond. De verkeersongevallenanalisten van de politie doen onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.