Albert Heijn Winsum steunt het Veteranen Search Team

Winsum – Wanneer de politie hulp nodig heeft bij grootschalige zoekacties komen ze in actie: het Veteranen Search Team. Meer dan 750 ex-militairen, -agenten, -natuurbeheer en andere geüniformeerde beroepen. 

Goederen en vermiste personen worden door het zoekteam gezocht. Ter ondersteuning van de politie treedt het team op bij grootschalige zoekoperaties. Het fundament van het team: participatiebehoefte en kameraadschap. 

Veteraan Thea Kloosterman is één van de vrijwilligers bij de stichting, die als doel heeft om ‘van grote toegevoegde waarde te zijn voor de overheidsdiensten bij een vermissing’. 

Natuurlijk kunnen de vrijwilligers niet opereren zonder geld. De Albert Heijn in Winsum schiet te hulp met een zogenaamde flessenactie. Winkelaars die hun flessen inleveren kunnen kiezen om een goed doel te steunen. De komende twee maanden zijn dat de stichting Veteranen Search Team en Kika. Supermarkt Manager Wouter Jansen: “na die twee maanden gaan we kijken hoeveel geld er is opgehaald en maken we dat over naar het goede doel”. 

Doneren

Natuurlijk kunt u ook doneren zonder flessen in te leveren. Dat kan via de website van de stichting onder het kopje ‘doneren’.